Peste 15 mii de probe de apă au prelevat specialiștii, în luna aprilie

Peste 15 mii de probe de apă au prelevat specialiștii, în luna aprilie

Calitatea apei este monitorizată zilnic de către furnizorul de apă, înainte de pomparea în reţeaua de distribuție a mun. Chişinău la peste 25 parametri fizico-chimici şi bacteriologici.


Specialiștii furnizorului de apă, de comun acord cu cei de la Centrul de Sănătate Publică din mun. Chişinău și celelalte instituții de mediu, colaborează pentru menținerea unei calități superioare a apei potabile, informează Noi.md. 


Astfel, pe parcursul lunii aprilie, au fost prelevate 15338 de probe, efectuate 28183 de încercări fizico-chimice și 1687 de încercări bacteriologice, comparativ cu luna martie cînd au fost  prelevate 15886 de probe şi efectuate 29023 de încercări fizico-chimice și 3173 de încercări bacteriologice. Se atestă o tendință similar comparativ cu luna precedentă. 


Calitatea apei este monitorizată la două laboratoare. Pentru stabilirea indicilor sanitaro-igienici se utilizează 37 de metode analitice validate. 


Calitatea apei în procesul de tratare şi în sistemul public de alimentare cu apă potabilă este verificată lunar la toţi parametrii indicaţi în actele normative existente şi în conformitate cu graficele de prelevare a probelor şi efectuare a investigaţiilor de laborator, aprobate de Centrul de Sănătate Publică din mun. Chișinău.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load