COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Peste 15 mii de hectare de culturi, distruse în urma ploilor

Peste 15 mii de hectare de culturi, distruse în urma ploilor

Peste 15 mii de hectare de culturi agricole au fost afectate în urma ploilor torențiale și a ploilor cu grindină căzute în ultimele săptămîni pe teritoriul țării. Este vorba despre livezi, vii, culturi de porumb, grîu, soia, rapiță etc.

Informația a fost prezentată de șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Mihail Harabagiu, în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale, convocată la Guvern, transmite IPN.

Potrivit lui Mihail Harabagiu avut de suferit agricultorii din mai multe raioane, printre care cei din Briceni, Cahul, Călărași, Dondușeni, Leova, Soroca și UTA Găgăuzia.

Ministrul agriculturii, dezvoltării regionale și mediului, Nicolae Ciubuc, a declarat că, pentru a preveni căderile de grindină, au fost lansate peste cinci mii de rachete. Totodată, pînă pe 15 iunie urmează a mai fi livrat un lot de două mii de rachete în acest scop. Ministrul a mai spus că, pentru prevenirea consecințelor, unii agricultori folosesc plase de protecție, mai ales în cazul livezilor.

Premierul Pavel Filip a solicitat ministrului Ciubuc să dispună crearea unei comisii care să stabilească exact pierderile provocate de ploi.

Gheorghe Curmei, șeful Administrației de Stat a Drumurilor, a spus că ploile au afectat 173 de sectoare de drum din mai multe localități. Serviciile specializate au intervenit pe parcurs pentru curățarea acestora de nămol. Pînă acum pentru lucrările de intervenție pe drumuri s-au cheltuit în jur de 20 de milioane de lei.

Tot în ședința de astăzi, s-a propus alocarea a peste un milion de lei raioanelor Drochia, Fălești și Strășeni pentru lichidarea consecințelor ploilor.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load