Peste 10. 000 de exponate din toată lumea pot fi admirate la un muzeu din capitală

Peste 10. 000 de exponate din toată lumea pot fi admirate la un muzeu din capitală

Colecţii unice de peşti, păsări, animale şi insecte împăiate, din diferite colţuri ale lumii, sînt păstrate cu mare grijă la Muzeul de Ştiinţe Naturale din cadrul Universităţii de Stat.


Aici pot fi admirate peste 10. 000 de exponate, fiecare dintre ele avînd o poveste aparte. Exponatele au fost adunate timp de peste 60 de ani de către foştii absolvenţi sau profesori care au participat la expediţii internaţionale de studiu, relatează Mesager.


De peste 30 de ani, colecţia este păstrată cu mare grijă de Stanislav Poznacomchin, directorul muzeului, care povesteşte cu entuziasm istoriile impresionante ale exponatelor.


O raritate pentru muzeele lumii si unicat în Moldova este puiul de caşalot cu o lungime de peste 3 metri, care este un  exemplu al acţiunilor distrugătoare a braconajului.


„Cînd au prins balena, puişorul era alături de ea. Aşa cum mama a fost omorîtă, puişorul a existat 2 zile, după aceea a decedat fiindcă hrănindu-se cu lapte, mama fiind moartă n-a putut să salveze acest puişor”, a spus muzeograful, Tatiana Nagacevschi.


Muzeul de Ştiinţe Naturale are trei secţii: zoologie, botanică, geologie şi mineralogie. Este deschis de luni pînă vineri, iar intrarea e gratuită.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load