COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Persoanele cu dizabilități vor primi pensiile chiar dacă expiră certificatele medicale

Persoanele cu dizabilități vor primi pensiile chiar dacă expiră certificatele medicale

Beneficiarii de pensii de dizabilitate vor putea ridica în continuare banii, chiar dacă le expiră certificatele medicale eliberate anterior de Consiliul Naţional pentru Determinarea Dizabilităţii şi Capacităţii de Muncă, prin care le-au fost oferite gradele de dizabilitate. O dispoziție în acest sens a fost aprobată de Comisia pentru Situații Excepționale.

Autoritățile au decis să fie prelungite din oficiu gradele de dizabilitate care expiră în perioada stării de urgență, scrie tv8.md.

„Listele vor fi prezentate Casei Naționale de Asigurări Sociale (CNAS) și structurilor teritoriale de asistență socială, astfel încât să nu fie stopat dreptul la pensii și alocații sociale a acestor persoane. După ce se va termina starea de urgență ,vom reveni la normalitate”, a spus ministra Sănătății Viorica Dumbrăveanu.


Pe 17 martie în Republica Moldova a fost anunțată stare de urgență în legătură cu pandemia de coronavirus. Decizia a fost votată acum câteva clipe în Parlament în două lecturi. Este pentru prima oară în istoria țării noastre de la independență încoace, când se anunță stare de urgență din cauza unei epidemii.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load