COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Persoanele cu dizabilități, în căutarea unui loc de muncă

Persoanele cu dizabilități, în căutarea unui loc de muncă

În primul semestrul al anului 2020 la subdiviziunile teritoriale ale ANOFM au fost înregistrate 1034 persoane cu dizabilități care se aflau în căutarea unui loc de muncă. Cu statut de șomer au fost înregistrate 575 persoane cu dizabilități.

În perioada de referință, au primit suport și au fost angajate în cîmpul muncii 80 de persoane cu dizabilități care erau înregistrate cu statut de șomer. În scopul creșterii șanselor de ocupare, au absolvit cursuri de formare profesională 12 persoane cu dizabilități. De servicii de ghidare în carieră au beneficiat 115 șomeri cu dizabilități, iar de servicii de intermediere a muncii - 142 de persoane cu dizabilități.

În vederea restabilirii, recuperării sau compensării capacității de muncă, subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă ale ANOFM au direcționat 9 persoane cu dizabilități ale aparatului locomotor pentru a beneficia de servicii de reabilitare profesională.


Urmare a implementării măsurii de subvenționare a angajatorilor pentru angajarea șomerilor care necesită suport suplimentar pe piața muncii, au fost subvenționate 11 locuri de muncă la care au fost angajate persoane cu dizabilități. De asemenea, au fost au fost subvenționate 2 locuri de muncă care au fost create/adaptate pentru persoanele cu dizabilități.

În perioada respectivă au beneficiat de ajutor de șomaj 143 de șomeri din rîndul persoanelor cu dizabilități.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load