COVID-19 în MOLDOVA

Persoanele care revin din zone „verzi”, dar traversează vreo țară din zona „roșie”, nevoite să se izoleze 14 zile

Persoanele care revin din zone „verzi”, dar traversează vreo țară din zona „roșie”, nevoite să se izoleze 14 zile

Persoanele care revin în Moldova din țările cu zona verde, însă traversează o țară din zona roșie este obligată să stea în izolare 14 zile. Anunțul a fost făcut în cadrul conferinței Ministerului Sănătății.

Reprezentantul MS a declarat că o persoană care revine din zona verde, dar traversează pe cale terestră o țară din zona roșie a intra în carantină, transmite unimedia.info.

„O dată la 14 zile vor întocmi lista țărilor care au o intensitate de transmitere a virusului crescută sau o incidență sporită. Această incidență a fost stabulită de către a fost stabilită de către 50 de cazuri la 100 de mii de populație, și ar însemna numărul de cazuri dintr-o țară împărțită la numărul de populație existentă pe teritoriul țării și înmulțită la 100 de mii. Acesta a fost indicatorul pe care a fost stabilit și toate țările care au un indicator mai mare de 50 de cazuri la suta de mii de populație automat se clasifică ca țară din zona roșie”, a precizat Ceban.


Totodată, au menționat că efectuarea unui test chiar și în a 10-a zi, nu exclude posibilitatea contractării virusului, întrucît perioada de incubare a noului tip de coronavirus este de 14 zile.

Știrea se actualizează.

Amintim că începînd de ieri, regimul de autoizolare de 14 zile nu mai este valabil pentru toți cetățenii Republicii Moldova care revin de peste hotare. Astfel, moldovenii care se întorc acasă din țări precum Turcia, Grecia sau Rusia nu trebuie să se izoleze. Din lista țărilor pentru care se impun cele 14 zile de izolare se numără Ucraina și România.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load