Persoanele care au venit ”pe val” la Teatrul de Operă trebuie să plece – opinie

Persoanele care au venit ”pe val” la Teatrul de Operă trebuie să plece – opinie

Consilierul președintelui în domeniul Educației, Corneliu Popovici, cere demiterea directorului Teatrului Național de Operă și Balet, Ion Grosu, după scandalul izbucnit în această instituție.


Principala decizie pe care trebuie să o ia ministerul de resort acum este schimbarea managementului, consideră Popovici. Potrivit lui, întrucît actualul director a fost numit temporar în funcție, Guvernul îi poate retrage cu ușurință mandatul.


„La începtul anului 2019, prin hotărîrea Guvernului, instituțiile publice teatrale și concertistice au fost reorganizate, respectiv, directorii care se află la moment în funcție dețin acest mandat temporar.


Eu mă așteptam că aceste director își va depune demisia de onoare. Aceste nereguli, inclusiv administrative și sub aspect artistic, nu pot fi trecute cu vederea. Cu așa păcate, o persoană nu mai poate gestiona teatrul”, spune Popovici.


În opinia lui, problema necesită cu atît mai mult o intervenție rapidă, întrucît Teatrul urmează în cîteva săptămîni să găzduiască Festivalul Internațional de Operă şi Balet „Maria Bieşu”.


„E nevoie de a stopa în regim de urgență tensionarea situației, trebuie să normalizăm lucrurile, iar persoanele care au venit pe val la acest teatru, pe val trebuie să plece”, a concluzionat Popovici.


                                               


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load