Permisele de conducere vor fi eliberate după un alt model: Cum vor arăta

Permisele de conducere vor fi eliberate după un alt model: Cum vor arăta

Începînd din ianuarie 2020, permisele de conducere și permisele de conducere provizorii vor fi eliberate după un nou model, din care vor fi excluse datele privind grupa sangvină.


Ministerul Afacerilor Interne a propus pentru consultări inițierea unei noi generații de permise de conducere naționale ale Republicii Moldova (generația DL2019). Acestea vor fi de tip cartelă pe bază de policarbonat, cu gravare laser, de formatul ID-1, fiind exlus cîmpul de date nr. 14 ”Grupa sangvină” și fiind rezervarea a două spații: 13 și 14 pentru unele eventuale inscripționări de autoritatea emitentă, scrie bizlaw.md.


Noile tipuri de premise: ”permisul de conducere de modelul 2019 și permisul de conducere provizoriu de model 2019” sînt prevăzute într-un proiect de Hotărîre elaborat de Ministerul Afacerilor Interne și vizează modificări la Hotărîrea Guvernului cu privire la aprobarea modelelor permiselor de conducere de tip nou, și anume:

  • punctul 1 se completează cu textul: ”Permisul de conducere de modelul 2019, conform anexei nr.6; Permisul de conducere provizoriu de model 2019, conform anexei nr.7.”
  • punctul 3 va avea următorul cuprins: ”Instituţia Publică ”Agenţia Servicii Publice” va asigura eliberarea permisului de conducere de model 2019 şi a permisului de conducere provizoriu de model 2019.”Potrivit proiectului, noile modele ar putea intra în vigoare din momentul creării condițiilor necesare pentru punerea în circulație a permisului de conducere de model 2019, dar nu mai tîrziu de 1 ianuarie 2020. Acestea vor fi eliberate de Agenția Servicii Publice.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load