Permisele de conducere obținute fraudulos ar putea fi retrase

Permisele de conducere obținute fraudulos ar putea fi retrase

O inițiativă legislativă ce prevede retragerea permiselor de conducere obținute în mod fraudulos urmează a fi elaborată de PD, notează Noi.md.


Subiectul a fost discutat la ședința săptămînală a formațiunii și prevede modificarea cadrului legal, astfel încît retragerea permiselor ilegale să fie posibilă. Potrivit democraților, măsura este necesară ca urmare a semnalării a tot mai multe abuzuri în procedura obținerii permisului de conducere, dar și pentru sporirea siguranței în traficul rutier.


„În ultimul timp apare tot mai multă informație referitoare la procedura în care sînt obținute aceste permise, examenele sînt susținute cu încălcări. Siguranța în trafic este un aspect foarte important. Este o inițiativă legislativă menită să elimine lacunele care sînt și care pot apărea în contextul retragerii permiselor de conducere dobîndite în mod fraudulos”, a declarat șeful Serviciului de presă al PD, Vitalie Gămurari.


Autoritățile nu dispun deocamdatăde anumite date statistice cu privire la numărul permiselor de conducere obținute fraudulos. În prezent, Ministerul de Interne lucrează la elaborarea acestui raport, a mai menționat Gămurari.


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load