COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Pericolul infectaților care fug din spitale, explicat de specialiști

Pericolul infectaților care fug din spitale, explicat de specialiști

Specialiştii consideră că bolnavii de COVID-19 care fug din spitale nu înţeleg riscurile la care se expun ei şi restul societăţii.

În cadrul emisiunii Publika Report, psihologul Cornelia Bodorin a explicat că astfel de situaţii au loc din cauza dorinţei de autoprotecţie a pacienţilor, transmite Știri.md.

"Durează un timp pînă vine acel test cu rezultat negativ sau pozitiv, este în izolator, după care urmează o situaţie de spitalizare, alături de doi-trei oameni, timp foarte îndelungat, omul nu vrea şi se opune mintal şi fizic, şi în cazuri tîmpite fuge de acolo”, a spus Cornelia Bodorin, doctor în ştiinţe psihologice.

Profesorul universitar Rodica Gramma susţine că nu întotdeauna pacienţii înţeleg pericolul şi se opun tratamentelor stabilite de medici.

"Este frecvent în societatea noastră, cînd pacienţii încep să dicteze medicilor că lor le este mai bine, că ei asta nu vor, şi în cazul acesta ei nu înţeleg pericolul, şi asta demonstrează că este o informare slabă despre riscurile acestui virus, ceea ce duce la negarea situaţiei în care se află", a declarat Rodica Gramma, conferenţiar la Şcoala de Management în Sănătate Publică.


Expertul în sănătate publică Ala Tocarciuc susţine că situaţia în care ne aflăm ar putea dura şi mai mult, inclusiv din cauza celor care avînd simptome de coronavirus nu anunţă medicul şi nu sună la 112.

"Dacă nu vor suna, noi vom sta în carantină pînă la Crăciun, vă spun cu toată certitudinea. Asta nu e bine pentru societate, mai bine să sune astăzi, să se adreseze medicului astăzi, să facă testul astăzi, să stea acasă două săptămîni şi să ieşim odată toţi", a zis Ala Tocarciuc, specialist în sănătate publică.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load