Pericol de inundații în raionul Ștefan Vodă. Filip convoacă celula de criză

Pericol de inundații în raionul Ștefan Vodă. Filip convoacă celula de criză

Prim-ministrul Pavel Filip a convocat în seara zilei de ieri o ședință în legătură cu pericolul inundațiilor în urma ploilor abundente în raionul Ștefan Vodă, în special în localitățile din zona limitrofă a rîului Nistru, scrie Noi.md.


Din cauza ploilor din ultimele zile, există riscul de cedare a digurilor pe rîul Nistru în zona respectivă. Totodată, ne așteaptă noi ploi.


La Palanca deja au fost începute lucrările de fortificare a digurilor de protecție. Urmează să fie evaluată situația și întreprinse măsurile de rigoare și  în localitățile Crocmaz, Răscăieți Vechi, Olănești, Purcari, și Talmaza.  Potrivit responsabililor, au fost create Comisii Excepționale Locale în toate satele cu risc de inundații. Cel mai problematic sector este digul dintre satele Tudora și Crocmaz, care necesită a fi întărit. 


Premierul a accentuat că este foarte important ca situațiile de risc să fie prevenite. Şeful executivului a dispus crearea unei celule de criză care să gestioneze eficient și coordonat situația. „Este necesar să interveniți împreună, coordonat și să începeți cît mai rapid lucrările de fortificare a digurilor în localitățile supuse riscurilor”, a spus Pavel Filip.


Premierul a solicitat să fie mobilizate și forțele necesare din rîndul efectivului armatei și carabinierilor, pentru a începe imediat lucrările de reparație și întărire a digurilor de protecție, astfel încît acestea să reziste unor eventuale ridicări a nivelului de apă. În total, vor fi mobilizate circa 300 de persoane: militari, carabinieri, pădurari, constructori și drumari și peste 10 unități de tehnică specială. Dimineața celula de criză se va întruni în ședință pentru a planifica intervențiile și acțiunile care urmează a fi întreprinse.


 


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load