COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Percheziții la un depozit clandestin de dezmembrare a mașinilor

Percheziții la un depozit clandestin de dezmembrare a mașinilor

Oamenii legii au deconspirat activitatea ilegală a unui SRL din municipiul Bălți, după ce au fost demarate acţiuni speciale de investigaţii şi acumulare a probelor concludente în acest sens. Prejudiciul adus bugetetului de stat se ridică la peste un milion și jumătate de lei, informează Noi.md.

Potrivit achetei, un bărbat în vîrstă de 45 de ani și-a pus pe roate, de mai bine de 10 ani, o rețea infracțională, activitatea căreia reprezintă procurarea automobilelor second hand, ulterior dezmembrarea și comercializarea acestora fără a fi contabilizate.

În cadrul acțiunilor de investigație, polițiștii au efectuat patru percheziții la domiciliu, în garajul și depozitul unui SRL de pe teritoriul municipiului Bălți, de unde au depistat și ridicat piese auto dezasamblate de la diferite mărci de automobile, certificate de înmatriculare străine ( Lituania și Bulgaria) și automobile uzate fără careva acte de proveniență. Valoarea totală a bunurilor depășește 6 milioane de lei.


În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru ”Practicarea ilegală a activităţii de întreprinzător”. Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de comiterea unor asemenea infracțiuni riscă amendă în mărime de la 67500 lei la 117500 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de pînă la 200 de ore, iar persoana juridică se pedepsește cu amendă în mărime de la 100000 la 2004000 de lei cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load