COVID-19 în MOLDOVA

Percheziții la postul de trecere a frontierei Leușeni

Percheziții la postul de trecere a frontierei Leușeni

Percheziții la postul de trecere a frontierei de la Leușeni. Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI împreună cu angajații Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) au descins în cadrul dosarului ce ține de facilitarea traversării graniței în contextul pandemiei de COVID-19.

Contactat de tv8.md, Ion Mămăligă, șeful SPIA a refuzat să ne spună dacă a fost sau nu reținut cineva din angajații postului de frontieră. „Ține de facilitarea trecerii frontierei de stat în condițiile pandemiei pentru funcționarii organelor de control la frontieră”, a precizat doar Ion Mămăligă.

Totodată, șeful SPIA a menționat că în următoarele zile vor mai fi efectuate măsuri speciale de investigații și măsuri de urmărire penală pe acest dosar. „Măsurile speciale urmează să fie făcute în raza municipiului Chișinău și în raza postului de frontieră Leușeni”, a spus Mămăligă.


Pe 4 august, ofițerii anticorupție au reținut doi suspecţi în dosarele traversării frontierei cu certificate medicale şi contracte de muncă false. Aceștia ar fi pretins mită în valoare de 100 de euro de la un pasager, după ce i-au promis că-i asigură ieşirea, fără obstacole, din Republica Moldova şi revenirea în țară, fără a fi plasat în autoizolare obligatorie de 14 zile. Acum două săptămîni, doi angajați ai Poliției de frontieră și doi șoferi de pe cursa Moldova-Italia au ajuns în vizorul oamenilor legii.

Perchezițiile de aseară au avut loc după ce jurnaliștii italieni au mediatizat pe larg cum, pe timp de pandemie, moldovenii ofereau mită de 100 de euro pentru a ajunge pe peninsulă. Banii erau oferiți pentru a rezolva „problema” testelor negative la coronavirus și a contractelor de muncă, chiar dacă țara noastră este inclusă în „lista neagră”, din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu COVID-19.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load