COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Percheziții la Hîncești și în Capitală (VIDEO)

Percheziții la Hîncești și în Capitală (VIDEO)

Vineri, 4 octombrie 2019, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță efectuarea perchezițiilor în Chișinău și mai multe localități din raionul Hîncești, într-un caz de introducere ilegală în țară, de către administratorul unui service auto și angajații acestuia, a 12 mijloace de transport în sumă de circa trei milioane lei.

Astfel, în cadrul perchezițiilor au fost depistate piese de schimb, dezmembrate de la automobilele sustrase din UE și 12 autoturisme cu elemente de identificare prealabil falsificate în Uniunea Europeană, iar în acest sens au fost inițiate cercetări penale pe numele a cinci cetățeni moldoveni.

Descinderile procurorilor PCCOCS au avut loc de comun cu ofițerii Poliției de Frontieră, la data de 2 octombrie curent, la domiciliile unor bănuiți de implicare în contrabandă cu autoturisme și la stațiile neautorizate de dezmembrare a automobilelor ce le-ar aparține. Ca urmare, echipa mixtă de investigații a depistat și ridicat 12 mijloace de transport cu elemente ale caroseriei și motorului falsificate, piese de schimb dezmembrate de la automobilele sustrase din țările membre ale Uniunii Europene, obiecte și documente care indică spre săvîrșirea infracțiunii de către figuranți. Valoarea estimativă a mijloacelor de transport introduse ilegal în țară, inclusiv cele comercializate după falsificarea elementelor de identificare, cifrează suma de peste trei milioane lei.

Dacă va fi demonstrată vinovăția persoanelor bănuite, acestea riscă o pedeapsă cu închisoarea de pînă la 10 ani.

Acțiunile de urmărire penală sînt continuate de către angajații Poliției de Frontieră, sub coordonarea PCCOCS, iar bunurile ridicate au fost depozitate pe teritoriul IGPF, sediul central, pînă la finalizarea cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun în cazul dat.

Procuratura va reveni cu detalii, în măsura în care acestea vor deveni disponibile, cu respectarea drepturilor părților.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load