COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Percheziții la Căușeni: cinci persoane reținute

Percheziții la Căușeni: cinci persoane reținute

Cinci bărbați cu vîrstele cuprinse între 21 și 53 de ani, din Căușeni, au fost reținuți în flagrant de oamenii legii în timp ce comercializau droguri de tip marijuana.

Potrivit informațiilor, liderul grupării criminale, cu vîrsta de 53 de ani, cultiva și prelucra plantele de canabis, apoi le transmitea spre comercializare celorlalți membri, transmite știri.md.

Astfel, un gram de marijuana era vîndut la prețul de 200 lei.


La domiciliile și în mașinile membrilor grupării au fost efectuate 13 percheziții, în rezultatul cărora au fost depistate și ridicate peste 4kg de marijuana cu valoarea de aproximativ 800.000 lei (valoarea a fost stabilită din prețul cu care era comercializată marijuana consumatorilor), peste 4kg de semințe de canabis pregătite pentru a fi plantate, 183 de plante de cînepă, cîntare electronice, folii de staniol pentru ambalarea substanțelor narcotice, inclusiv obiecte confecționate artizanal utilizate la consumul drogurilor.

La fel, au fost depistate și ridicate mijloace financiare în valută străină și lei moldovenești în sumă de peste 6.000 lei, proveniți pe cale infracțională.

Suspecții sînt reținuți pentru 72 de ore, doi din ei își recunosc vinovăția parțial.

Instanța de judecată urmează să examineze demersurile privind aplicarea măsurii preventive sub formă de arest pe un termen de 30 de zile.

Bărbații riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load