Percheziții ale Poliției de Frontieră la un braconier din r.Rîșcani

Percheziții ale Poliției de Frontieră la un braconier din r.Rîșcani

Braconieri obraznici care aruncă cu pietre în oamenii legii și îi amenință cu răfuială fizică - cu asta se confruntă de cîteva zile Polițiștii de Frontieră din raionul Rîșcani.

Mai mult decît atît, aceștia au încercat azi dimineață să dea foc plaselor de pescuit pentru a ascunde dovezile activității lor ilegale.

Totul a început acum două zile, cînd angajații SPF Cuconeștii Noi au prins pe lacul de acumulare Costești-Stînca o barcă, în care se afla un bărbat care pescuia. Oamenii legii l-au somat pe acesta să revină la mal, lucru pe care bărbatul din Văratic l-a și făcut.

La scurt timp au venit la fața locului tatăl și fratele braconierului și au fost informați că au încălcat regimul zonei de frontieră și au pescuit ilegal. De aici a și început scandalul, pentru că cei trei ar fi devenit agresivi, amenințînd și utilizînd un limbaj necenzurat față de patrula Poliției de Frontieră. Oamenii legii cînd au văzut că nu pot face față, au solicitat la fața locului grupul de intervenție a SPF Cuconeștii Noi.

Azi dimineață Polițiștii de Frontieră au efectuat percheziții, autorizate de Judecătoria Rîșcani, la braconierul prins pe lacul de acumulare. Oamenii legii au găsit la domiciliul acestuia 12 plase pentru pescuit, o barcă gonflabila, și o armă de vînătoare de model IJ cal. 16, care se deține legal dar se păstra cu încălcarea regulilor de păstrare a armelor.

Înainte de a începe percheziția, rudele bărbatului au încercat să de-a foc la plase, dar nu au reușit din motiv că au fost opriți de angajații PF prezenți la percheziție.

Toți cei trei bărbați sînt documentați și pentru „ultragierea colaboratorului organelor de ocrotire a normelor de drept, opunerea de rezistenţă”, conform art. 353 CC al RM aceștia riscă amendă de la 21 la 45 de unități convenționale sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 la 60 de ore sau cu arest contravențional de la 10 la 15 zile.
 

 

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load