COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Perchezii acasă la un șef INI

Perchezii acasă la un șef INI

Procuratura Anticorupție (PA) desfășoară percheziții la domiciliul șefului de secție din cadrul DIFE al INI, Vitalie Procopii, în cadrul unui dosar penal deschis pentru „spălarea banilor în proporții deosebit de mari” și „folosirea documentelor oficiale false”. Sursele DESCHIDE.MD spun că în urma perchezițiilor vor urma rețineri.

Amintim că Este vorba despre Vitalie Procopii, șef de secție din cadrul DIFE și subalternul său Vlad Coropceanu, fiul generalului de divizie Ion Coropceanu. Cei doi au fost reținuți fiind suspectați că ar fi primit mijloace bănești în sumă de 14950 Euro de la un agent economic.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, Coropceanu ar fi spus că poate influența asupra șefului său, Vitalie Procopii, ca acesta să nu transmită materialele avute la examinare organului de urmărire penală pentru pornirea procesului penal pe faptul comiterii evaziunii fiscale de către agentul economic.


Ambii ofițeri au fost reținuți atunci pentru 72 de ore, în izolatorul CNA, iar ulterior au primit încă 30 de zile de arest în Penitenciarul Nr.13. Decizia instanței de fond a fost atacată de avocații celor doi ofițeri la Curtea de Apel Chișinău, ulterior pe 24 septembrie, Procopii și Corobceanu au fost transferați din P-13 în arest la domiciliu.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load