COVID-19 în MOLDOVA

Pensia de care se bucură Voicu după procesul de judecată cu CNAS

Pensia de care se bucură Voicu după procesul de judecată cu CNAS

Ministrul de Interne, Pavel Voicu, este de părerea că ieșirea la pensie după 25 de ani de activitate a polițiștilor este unica facilitate pe care o au, în contextul în care nu au program stabil, muncesc și de sărbători, dar și din cauza stresului acumulat cînd vine vorba despre accidente sau alte tipuri de incidente soldate cu morți.

Declarația a făcut făcută în cadrul emisiunii UNInterviu, unde a oferit și detalii despre pensia pe care o au polițiștii, dar și ce venit lunar are acesta, după ani de activitate.

„Cred că ieșirea la pensie mai devreme este unica facilitate care îi rămîne unui polițist și nu cred că este prea devreme plecarea unui polițist după o activitate de 25 de ani în sistem. Polițiștii nu au o normă în activitate, atunci cînd „neprietenii” polițiștilor spun că este codul muncii și el trebuie să se răsfrîngă către toți și polițiștii trebuie să iasă la pensie, exact cum iesă altă categorie de cetățeni, dar cînd vorbim de alte activități caracteristice, atunci zic că el a depus jurămîntul și să facă cum a depus jurămîntul, transmite unimedia.info.


Închipuiți-vă pentru un moment, pompierul iesă la fața locului începe să stingă focul și se uita că este ora 17:00, lasă furtunul și pleacă acasă sau atunci cînd începi să urmărești un infractor, documentezi o infracțiune, iar, lași totul și pleci acasă. Înafară de asta, noi activăm și sîmbătă și duminică și în zile de sărbători și Paști, Crăciun, în toate zilele, dar este și un factor psihologic. Aceași colegi de la patrulare, ofițerii de urmărire penală, atunci cînd participă la chestionare a unor cazuri de accidente cu deces, este un stres extraordinar”, a declarat Voicu.

Pavel Voicu a spus și pensia pe care o primește, după ani de activitate, dar și după procesul de judecată cîștigat.

„Diferită, reieșind din funcțiile pe care le deține, începînd de la 3 mii dacă a deținut o funcție de conducere ajunge și la 7 mii. Eu primesc 6400 lei.

Eu am plecat la pensie în 2012, și mi s-a calculat o pensie de 3300 lei. apoi m-am întors în sistem și am mai acumulat. În toată aceasta perioadă mie mi s-a oprit pentru fondul de pensionare din salariu, eu am trecut la alte etape, primind și gradul de colonel și au fost reforme în cadrul sistemului de salarizare, astfel considerînd că mi s-a încălcat un drept”, a mai adăugat ministrul.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load