COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Pe strada Pușkin din capitală au fost instalați stîlpi care interzic parcarea

Pe strada Pușkin din capitală au fost instalați stîlpi care interzic parcarea

Pe strada Pușkin din capitală au fost instalați piloni de delimitare a trotuarului. Viceprimarul, Victor Chironda, a venit cu unele explicații, în condițiile care unii se întrebau care este rostul acestora.

Chironda spune că s-a hotărît instalarea acestor piloni, deoarece „pe trotuarul vechi și degradat de pe această stradă este inutil să instalezi stîlpi decorativ”.

Chironda a adăugat că trotuarul trebuie renovat, dar așa cum nu sînt prevăzuți bani în buget pentru acest lucru, era nevoie de o metodă prin care parcarea pe această stradă să fie restricționată.

„Zeci de troleibuze și sute de oameni în ele erau nevoite să înconjoare fundurile mașinilor parcate pe trotuare. Asta genera ambuteiaje și întîrzieri de orar ale transportului public. La renovarea străzii Pușkin, acesti piloni vor fi înlocuiti cu altii decorativi și vor putea fi utilizati pentru alte străzi, unde va fi necesară delimitarea trotuarului însă încă nu este renovat trotuarul”, a declarat Victor Chironda.


Viceprimarul mai spune că, se vor căuta resurse financiare astfel încăt, anul viitor să fie reparat întreg trotuarul de pe Pușkin după modelul din fața ÎS REGISTRU, inclusiv cu înlocuirea copacilor care sînt prea degradați sau au fost tăiați.

„Pînă atunci, după eliminarea parcărilor de pe trotuare, pe str. Pușkin va urma delimitarea benzii dedicate pentru troleibuze prin aplicarea unui marcaj temporar și instalarea semnelor adiționale de infomare ”Nu ocupați banda”. INP va asigura patrularea zonei și aplicarea amenzilor pentru încălcarea benzilor dedicate”, a adăugat Chironda.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load