Pe 20 ianuarie va începe vînătoarea la vulpi şi şacali

Pe 20 ianuarie va începe vînătoarea la vulpi şi şacali

În perioada 20 ianuarie–26 februarie curent a fost anunţată vînătoarea la vulpi şi şacali cu scopul de reglare numerică.


Victoria Covali, consultant al Serviciului pentru vînătoare la Agenţia „Moldsilva”, a precizat că aceste animale pot fi vînate fără limită.


Sursa citată a amintit unele prevederi din regulament care indică că vînătoarea este permisă nu mai devreme decît cu o oră înainte de răsăritul soarelui şi nu mai tîrziu cu o oră după apusul soarelui. Toţi participanţii trebuie să fie instruiţi privind regulile de securitate de către persoana responsabilă din cadrul entităţii silvice subordonate şi să semneze în registrul corespunzător. Concomitent, cu reglarea numerică a vulpilor, se efectuează combaterea cîinilor şi pisicilor hoinare.


În fondul forestier gestionat de stat vînatul este permis în zilele de sîmbătă şi duminică, iar în terenurile de vînătoare arendate – în toate zilele săptămînii”, a menţionat  Victoria Covali.


Conform evaluării din anul 2017, în fondul forestier gestionat de către Agenţia „Moldsilva” sînt mai mult de 5300 de vulpi.


Vînătoarea de vulpi şi şacali este încurajată de Centrele de Sănătate Publică din ţară, deoarece aceste animale sînt purtătoare active de rabie. Potrivit datelor oficiale, în 45 din cele 59 de cazuri de rabie, identificate anul trecut, infectarea s-a făcut de la vulpile bolnave.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load