Pavel Filip crede că Alexandr Stoianoglo este bine intenționat

Pavel Filip crede că Alexandr Stoianoglo este bine intenționat

Președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Pavel Filip, afirmă că a auzit doar cuvinte de laudă despre candidatul selectat de Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) pentru a-l propune șefului statului să-l numească procuror general, Alexandr Stoianoglo. 


Liderul democraților crede că acesta este „bine-intenționat”, dar o apreciere ar trebuie să-i fie dată lui Stoianoglo „după activitate”, transmite Știri.md cu referire la ZdG. 


În cadrul ediției din 28 noiembrie a emisiunii „În PROfunzime” de la PRO TV, politicianul a mai spus că reforma justiției trebuie să nu fie realizată separat de domenii ca cel economic sau social, dar și că „e greu să găsim o țară săracă unde este justiție perfectă și nu există corupți”.


Fosta șefă a Executivului, Maia Sandu, a declarat că, „știind trecutul politic al lui Stoianoglo, putem să presupunem că a fost o înțelegere între PDM și PSRM”, referindu-se la faptul că Stoianoglo a fost deputat democrat.


Alexandr Stoianoglo a acumulat un punctaj de 74,22. El urmează să fie numit în funcția de procuror general prin decretul președintelui Republicii Moldova, care poate să refuze candidatura înaintată de CSP doar o dată.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load