TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Patru polițiști de patrulare, cercetați de CNA. Aceștia ar fi luat mită de la șoferi

Patru polițiști de patrulare, cercetați de CNA. Aceștia ar fi luat mită de la șoferi

Un comandant de grupă și doi agenți de patrulare, din cadrul Inspectoratul Național de Patrulare al IGP, au fost reținuți de ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) a MAI, iar un agent de patrulare a fost anunțat în căutare internațională. Toți sînt bănuiți de luare de mită.

Pentru a nu întocmi procese-verbale privind încălcarea Regulamentului circulației rutiere aceștia ar fi primit bani de la mai mulți șoferi. Ei au fost documentați pe parcursul a șase luni, iar acum au fost inițiate mai multe cauze penale în baza art. 324 alin. (2) lit. b) și c), Cod Corupere pasivă.


La moment, Procuratura Anticorupție a finalizat și a expediat în instanța de judecată două cauze penale în privința comandantului de grupă și a unui agent de patrulare.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi riscă o pedeapsă cu închisoare de la cinci pînă la zece ani cu amendă de la 1 000 la 3 000 unităţi convenţionale, echivalent a 50 și 150 de mii de lei. Ei vor mai fi privați de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la doi pînă la cinci ani.

În continuare se efectuează acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii, în scopul stabilirii implicării şi a altor persoane cu tangenţă la caz.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load