COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Patru persoane, în stare gravă la spital după ce s-au intoxicat cu ciuperci

Patru persoane, în stare gravă la spital după ce s-au intoxicat cu ciuperci

Patru persoane au ajuns în stare grava la spital, după ce s-au intoxicat cu ciupercile pe care le-au cules dintr-o pădure din Cantemir.

Potrivit responsabililor de la Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă, totul s-a întîmplat la data de 22 octombrie. Cinci persoane din Cantemir au mîncat ciupercile culese chiar de ei, s-au simțit rău și au chemat medicii.

Patru persoane au fost transportate in stare grava la Spitalul Raional Cantemir pentru tratament, iar o persoana a primit tratamentul acasa.


Responsabilii de la Centrul National de Asistenta Medicala Urgenta Prespitaliceasca avertizeaza cetatenii ca semnele intoxicatiei cu ciuperci pot aparea de la cateva minute de la consum pana la 3-6 ore. Simptomele intoxicatiei se manifesta prin: slabiciune; greturi, voma, ameteli, tulburari de vedere si halucinatii.

Centrul National de Asistenta Medicala Urgenta Prespitaliceasca indeamna cetatenii sa consume doar ciupercile achizitionate din locuri autorizate si sa evite procurarea ciupercilor din locurile neautorizate. In cazuri suspecte de intoxicatii apelati numarul de urgenta 112.

De la inceputul saptamanii Serviciul de Asistenta Medicala Urgenta Prespitaliceasca a inregistrat 53 solicitari pe motiv de intoxicatie, dintre care 10 persoane cu intoxicatii cu ciuperci.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load