Patru persoane au încercat să treacă vama cu documente falsificate

Patru persoane au încercat să treacă vama cu documente falsificate

O persoană a încălcat regimul zonei de frontieră, iar un cetățean străin a depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova. Sînt cîteva încălcări înregistrate de Poliţia de Frontieră în ultimele 24 de ore.


Totodată, pe parcursul zilei de ieri, au fost depistate patru tentative de trecere a frontierei cu documente falsificate, precum şi un caz de trafic ilicit de bunuri.


Potrivit angajaţilor Poliţiei de Frontieră, trei conducători auto au încălcat regulile de transportare a călătorilor, pe cînd două persoane aflate în conflict cu legea au fost reținute, urmare a schimbului de informații cu organele de ocrotire a normelor de drept naționale.


În punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 40 677 de traversări, dintre care un număr mai mare de treceri - 21 095 - pe sensul de ieșire din R. Moldova, iar traficul mijloacelor de transport a prezentat o valoare de 10 770 de traversări. Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost:


PTF Leușeni – 6 746 de traversări de persoane,
PTF Sculeni – 5 308,
PTF Otaci – 5 079,
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 4 861,
PTF Giurgiulești-Galați – 3 247,
PTF Criva – 2 604,
PTF Cahul – 2 218.


Totodată, în scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu le suprasolicita doar pe unele dintre ele și pentru a evita formarea cozilor. Înainte de a porni la drum, șoferii sînt îndemnați să consulte aplicația „TRAFIC ONLINE” de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele de trecere pentru toate categoriile de mijloace de transport. Ajunși în punctele de trecere, conducătorii auto trebuie să manifeste înțelegere, răbdare și disciplină, ținînd cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load