Patru persoane au fost reținute în urma unor percheziții de amploare

Patru persoane au fost reținute în urma unor percheziții de amploare

Patru persoane au fost reținute în urma unor percheziții de amploare la mai multe adrese. Descinderile vizează un grup infracțional bănuit de evaziune fiscală în proporții de aproximativ cinci milioane de lei.

În total,  Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, în comun cu Inspectoratul Național de Investigații al MAI efectuează 28 de percheziții. 

Potrivit procurorilor pe cauze speciale, în dosarul penal sînt implicați oameni de afaceri din Republica Moldova, dar și cei de origine străină. Aceștia controlau, începînd din 2016, activitatea a peste opt agenți economici din Municipiului Chișinău, care importau și comercializau fructe și legume. 

sînt persoane care gestionau întreprinderile din umbră și comiteau evaziunile. Aveau marfă importată și nedeclarată, ca ulterior din marfa de 15 milioane respectiv în jur la cinci milioane lei neachitarea impozitelor. 

Potrivit procurorilor, persoanele reținute sînt rude. 

Persoanele sînt dintr-o familie, adică tata, feciorul și restul sînt prietenii lor. Vîrsta e de la 50 și 25-30 de ani.

Activitatea grupului criminal a fost documentată timp de un an. Evaziunea fiscală se pedepsește cu închisoare de pînă la șase ani. Aceeași pedeapsă se aplică și pentru abuz de serviciu.


 

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load