TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Patru companii aeriene din Moldova, interzise în Emiratele Arabe Unite

Patru companii aeriene din Moldova, interzise în Emiratele Arabe Unite

Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova a inițiat o anchetă, după ce a primit o scrisoare din partea Autorităților Aeronautice din Emiratele Arabe Unite, prin care a fost informată că activitatea a patru companii aeriene din Republica Moldova a fost suspendată pe o perioadă de 6 luni.

Investigațiile au arătat că „interdicția vine ca urmare a ignorării de către conducerea anterioară a AAC a unor solicitări scrise cu privire la activitățile companiilor aeriene din Republica Moldova în Emiratele Arabe Unite”, se arată într-un comunicat al instituției, notează Noi.md cu referire la unimedia.info.


În consecință, a fost sistată activitatea a patru companii aeriene moldovenești, fiind impusă interdicția transportului de mărfuri în Emiratele Arabe Unite.

Autoritatea Aeronautică Civilă anunță că va transmite toate materialele și informațiile disponibile organelor competente pentru a efectua o anchetă și a determina gradul de vinovăție și răspundere a oficialilor autorizați din cadrul AAC.

Instituția „regretă conjunctura creată și aduce scuzele de rigoare operatorilor aerieni și Autorităților Aeronautice din UAE pentru lipsa dialogului și a cooperării adecvate. Totodată, AAC dă asigurări că în prezent, sînt întreprinse o serie de măsuri pentru a remedia situația cît mai curînd posibil”, se mai arată în comunicatul citat.

În acest sens, pe 17 februarie curent, directorul Autorității Aeronautice Civile, Eugen Coștei, va avea o întrevedere cu omologul său din Emiratele Arabe Unite. Pe agenda oficialilor se regăsesc subiecte ce țin de cooperarea și intensificarea relațiilor dintre Autoritățile Aviației Civile din cele două țări, pentru a consolida măsurile de supraveghere a siguranței, schimbul de informații și controlul general asupra activităților companiilor aeriene.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load