COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Paștele Blajinilor ar putea fi amînat din nou

Paștele Blajinilor ar putea fi amînat din nou

Cetățenii ar putea să nu ajungă în cimitire pentru a pomeni răposații nici pe 7 și 8 iunie, cînd ar urma să se desfășoare Paștele amînat al Blajinilor.

Cel puțin, epidemiologii din R. Moldova consideră că, pe moment, există factori de risc ce ar putea duce la escaladarea situației privind pandemia de COVID-19, scrie ziarulnational.md.

„Rata de contagiozitate este mare, numărul de cazuri - destul de mare, sînt factori pentru escaladarea situației. Recomandarea mea este să ne abținem de la această sărbătoare și să-i pomenim pe cei răposați cu altă ocazie și în alt mod”, a declarat astăzi Nicolae Furtună, șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, în cadrul unei conferințe de presă.


Potrivit datelor oficiale, numărul de cazuri confirmate cu COVID-19 în această săptămînă a crescut cu 28% față de săptămîna precedentă, iar rata de contagiozitate a crescut pînă la 1,34.

Pînă acum, au fost înregistrate în total 6 704 cazuri cu COVID-19, circa 50% dintre persoane fiind tratate. Totodată, 234 de persoane au decedat, iar 266 de pacienți sînt spitalizați în stare gravă.

Vîrsta medie a persoanelor infectate este de 47,6 ani, iar a celor decedate - de 66 de ani.

Aceleași date relevă că, pînă acum, 1 444 de lucrători medicali s-au infectat cu noul coronavirus sau trei angajați dintr-o sută.

Menționăm că autoritățile au interzis cetățenilor să meargă în cimitire la o săptămînă după Paște, cînd în R. Moldova este sărbătorit Paștele Blajinilor, pentru a preveni răspîndirea pandemiei de COVID-19. Drept urmare, sărbătoarea a fost amînată pentru zilele de 7 și 8 iunie curent.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load