COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

PAS a depus o sesizare la Procuratura Generală împotriva șefului CA Dragoș Vicol

PAS a depus o sesizare la Procuratura Generală împotriva șefului CA Dragoș Vicol

Partidul Acțiune și Solidaritate a depus astăzi la Procuratura Generală o sesizare pe numele șefului Consiliului Audiovizualului în legătură cu emiterea de către acesta a dispoziției din 24 martie 2020 prin care interzice mass-mediei să se expună asupra problemei coronavirusului, anunță PAS.

În sesizare depusă la procuratură de către PAS se cere investigharea faptelor lui Dragoș Vicol în temeiul articolului 328 din Codul Penal „Excesul de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu”, infracțiune ce este pasibilă cu 6-10 ani de privațiune de libertate și interdicția de a ocupa o funcție publică timp de 10-15 ani, menționează Partidul Acțiune și Solidaritate.

Amintim că ieri mai mulți formatori de opinie spuneu că hotărîrea semnată unilateral de către Dragoș Vicol, președintele CA, prin care obliga toate instituțiile media audiovizuale în legătură cu expansiunea pandemică a noului Coronavirus să se ghideze sctrict după șase reguli este abuzivă și trebuie contestată în instanța de judecată. Totodată și președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a menționat într-un interviu că este de părere că CA ar trebui să își revadă hotărîrea.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load