COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Parohul bisericii Vitalie Șincari: ”Nu poate exista o liturghie televizată”.

Parohul bisericii Vitalie Șincari: ”Nu poate exista o liturghie televizată”.

Liturghia televizată este un nonsens pe care părintele încă nu-l poate explica din punctul de vedere creştin. Nu poate exista o liturghie televizată.

Despre aceasta a relatat într-un interviu acordat portalului NOI.md parohul bisericii Sf.Gheorghe din Chişinău, părintele Vitalie Şincari răspunzând la întrebarea dacă există o diferență între rugăciunea în biserică și cea de-acasă și dacă într-un fel difuzarea online a serviciului credincioșilor de la preoți.

El a menționat, că biserica ortodoxă nu împarte oamenii în preoți și enoriași.


”Aceasta fiind convențional luată din biserica catolică. Biserica ortodoxă nu împarte oamenii în preoţi şi enoriaşi. O face cea catolică, şi foarte convenţional. În biserica noastră, în timpul slujbei preotul stă cu spatele la oameni, ceea ce înseamnă că el e la fel ca şi toţi ceilalţi, doar că stă în fruntea adunării. În biserică orice creştin este un preot al Noului Testament. Şi noi venim la biserică nu pentru a ne ruga aşa cum o facem acasă. Evanghelia spune: acasă trebuie să închidem uşa, să nu ne vadă nimeni, şi să ne rugăm în taină Tatălui Ceresc. Da la biserică venim ca preoţi ai Noului Testament, ca demnitari ai Împărăţiei să stăm în prezenţa Domnului, ca slujitori al Noului Testament, ca cei botezaţi şi cei din sîngele lui Hristos Dumnezeu. Anume de aceea principalul conţinut al liturghiei este împărtăşania cu trupul şi sîngele Domnului. Şi noi ne-o putem permite, deoarece în timpul liturghiei noi înşine devenim trupul şi sîngele Lui, ca biserică, ca adunare”, a adăugat parohul bisericii Sf. Gheorghe din Chișinău, Vitalie Șincari.

” Iată de ce liturghia televizată este un nonsens pe care încă nu-l putem explica din punctul de vedere creştin. În timpurile mai bune se considera că transmisiunea în direct a slujbei permite oamenilor cu posibilităţi limitate, bolnavilor şi celor aflaţi departe să vadă liturghia. Dar în principiu aceasta nu este foarte corect. Nu poate exista o liturghie televizată. Punct”, - a subliniat el.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load