Parlamentul și-a deschis ușile pentru vizitatori

Parlamentul și-a deschis ușile pentru vizitatori

Peste 200 de oameni au vizitat Legislativul de Ziua Parlamentului. 


Publicul a vizitat instituția conform unui program special. Pe parcursul zilei, au avut loc mai multe vizite de informare ghidate. Oameni de diferite vîrste au venit la Parlament pentru a cunoaște mai multe despre instituția legislativă și activitatea parlamentară. Traseul vizitelor a cuprins Muzeul Parlamentului, Sala Europa și spațiile adiacente, precum și sala de ședințe plenare.


Vizitatorii au primit materiale informative despre procesul legislativ, iar  cei mici care au răspuns corect la întrebările despre Parlament au primit premii la finalul vizitelor.  


Ziua Parlamentului este sărbătorită pe 23 mai, cînd în 1991, conform deciziei Sovietului Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti de legislatura a XII-a, constituit în urma primelor alegeri democratice, fosta republică unională RSSM se transformă în Republica Moldova, iar Sovietul Suprem devine primul Parlament al Republicii Moldova. 


Parlamentul Republicii Moldova organizează tururi ghidate pentru toți doritorii de a vizita instituția. Programarea unei vizite se face pe site-ul Parlamentului, de astăzi printr-o procedură mai simplă on-line. Anual, Parlamentul este vizitat în medie de 7 000 de persoane. Programul de vizite a fost lansat în 2014, iar, pînă în prezent, peste 32 000 de persoane au vizitat Parlamentul. 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load