COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Parlamentul nu a prelungit moratoriul privind acordarea cetățeniei prin investiții

Parlamentul nu a prelungit moratoriul privind acordarea cetățeniei prin investiții

Parlamentul Moldovei nu a examinat astăzi problema extinderii moratoriului asupra Programului de acordare a cetățeniei prin investiții.

Deputații nu au putut examina inițiativa de prelungire a moratoriului la ședința plenară a Parlamentului de joi, deoarece comisia de profil a Parlamentului, condusă de deputatul PDM Alexandru Jizdan, nu a elaborat raportul privind proiectul moratoriului.

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco a amintit că moratoriul privind acordarea cetățeniei prin investiții expiră astăzi.
"Dacă nu se votează astăzi, mîine cetățenia țării noastre va fi din nou de vînzare. Premierul Ion Chicu a spus că moratoriul trebuie prelungit", a spus Litvinenco.

Șeful Comisiei parlamentare pentru securitate, care urma să pregătească raportul cu privire la proiectul de prelungire a moratoriului, deputatul PDM, Alexandru Jizdan, a declarat că, dacă e să folosim "terminologia general acceptată", atunci tot ce a spus Litvinenco va suna diferit.


"Acest lucru nu va crea isterie în societate", a menționat Jizdan și a amintit că programul de acordare a cetățeniei prin investiții prevede că potențialii candidați sînt supuși tuturor verificărilor necesare, inclusiv prin intermediul Interpolului.

"Nu nu intenționat nu am pregătit raportul Comisiei. Îl vom pregăti săptămîna viitoare", a spus Jizdan.

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a menționat că nu vede nimic rău în examinarea prelungirii moratoriului săptămîna viitoare.

Pentru a nu include pe ordinea de zi proiectul moratoriului au votat majoritatea deputaților. Aceștia au fost deputații PDM, PSRM și deputatul din grupul politic "ProMoldova", Vladimir Cebotari, care ieri a părăsit Partidul Democrat.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load