COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Pariurile sportive, din nou, legale în Republica Moldova

Pariurile sportive, din nou, legale în Republica Moldova

Grupul Kambi cu sediul în Malta, dar controlat de un milionar din Suedia, anunță că a semnat un acord cu Loteria Națională a Bulgariei privind desfășurarea afacerilor cu pariuri sportive pe piața Republicii Moldova.

Asta după ce anul trecut Loteria Națională a Bulgariei, care operează marca 7777.bg, a cîștigat licitația lansată de Agenția Proprietății Publice din Moldova pentru un contract de 15 ani pentru desfășura loteria națională, cît şi pariuri on-line și cu amănuntul, ca parte a unui parteneriat public, transmite mold-street.com.

Contractul include, de asemenea, o prevedere pentru Kambi de a furniza Loteriei Naționale a Moldovei case de pariuri on-line și cu amănuntul, operatorul fiind așteptat să intre în Republica Moldova în vară.


Loteria Națională SA din Bulgaria a cîștigat anul trecut dreptul de a oferi pariuri sportive în Moldova, unde astfel de activități au fost interzise timp de cîțiva ani, ca urmare a unor schimbări în legislație la inițiativa liderului democrat Vladimir Plahotniuc.

Efectul a fost pierderi de milioane de lei pentru bugetul de stat și trecerea în ilegalitate a acestui business foarte popular.

Loteria Națională SA poate funcționa acum însă și ca o casă de pariuri sportive în Moldova în decurs de 15 ani, după ce a lansat la finele anului trecut Loteria Națională a Moldovei.

Kambi va oferi operatorului său o serie de aplicații pentru pariuri sportive, iar planurile sînt de a intra online în următoarele cîteva luni, după care va urma și o lansare de vînzare cu amănuntul.

Pariurile sportive sînt interzise în Moldova, dar la sfîrșitul anului 2016, a fost adoptată legislația care să reglementeze activitatea în cadrul unui monopol public-privat.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load