COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Părinții, obligați să cumpere elevilor dezinfectanți din propriul buzunar?

Părinții, obligați să cumpere elevilor dezinfectanți din propriul buzunar?

Au rămas zile numărate pînă la începerea noului an școlar, iar criza pandemică a pus pe jar în egală măsură autoritățile, elevii și părinții.

Mai mulți părinți s-au plîns deja că în unele școli din țară, administrația le cere să aloce bani pentru procurarea dezinfectanților și altor echipamente de protecție. Asta, desi autoritățile au dat asigurări că instituțiile de învățămînt vor fi asigurate cu toate cele necesare, pentru protecția elevilor în clase.

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport Chișinău a negat anterior extistența unei presupuse circulare care prevede că: „fiecare elev trebuie să aibă în ghiozdan de la 1 septembrie: dezinfectant pentru mîini, mănuși, șervețele umede și uscate, măști de protecție”.


Nu există în acest sens nicio circulară emisă de către DGETS, afirmă autoritățile. Instituția a atenționat repetat directorii de școli să respecte actele legislative și normele cu privire la interzicerea acumulărilor ilicite de bani.

Anterior, Ministerul Educaţiei anunța că partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova au oferit peste 480 de mii de dolari pentru procurarea și dsitrbuirea dezinfectanţilor în școli.

Conform estimărilor, pentru a asigurarea cu produse igienice necesare şcolilor, timp de două luni, este nevoie de aproximativ 31 de milioane de lei.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load