COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Părinții, nemulțumiți de condițiile în care se desfășoară lecțiile în școli

Părinții, nemulțumiți de condițiile în care se desfășoară lecțiile în școli

Val de nemulțumiri în rîndul părinților și profesorilor, la doar trei zile de la începutul noului an școlar.

Noile reguli și condiții în care se desfășoară orele, pe fondalul epidemiei de coronavirus, a trezit revolte în ambele tabere, atît a părinților, cît și a profesorilor. Un părinte sub protecția anonimatului a declarat pentru Noi.md că în școala în care învață cei doi copii ai săi regulele sînt stricte și complet rupte de realitate.

Potrivit lor, în 30 de minute, cît durează o lecție, învățătorii nu reușesc să predea mare lucru elevilor. Și recomandarea primită de la Ministerul Educației de a nu da teme pentru acasă elevilor trezește mari temeri că va duce la scăderea nivelului de asimilare a materiei. Profesorii spun că este o abordare complet eronată, întrucît temele pentru acasă îi motivează pe elevi să studieze ceea ce învață în clasă.


Totodată, profesorii sînt impuși să vină în fața elevilor cu mască de protecție, ceea ce afectează substanțial capacitatea de expunere a materiei, se plîng părinții. Profesorii nu vor avea nici dreptul să meargă prin clasă, iar elevii vor trebui să stea în băncile lor, fără ca măcar să iasă la tablă în timpul orelor.

Părintele ne-a mai relatat că clasa este împărțită în două grupe: una merge la școală, iar alta face ore după-masă în regim online, lecțiile fiind cu durata de 15 minute. Profesorii și părinții se indignează pentru că în 15 minute nu poți preda și nici asimila multe. Acest lucru va duce la degradarea elevilor și la creșterea unei generații lipsite de cunoștințe, spun părinții.

Totodată, elevii nu au dreptul să iasă din clasă, se permite doar să meargă la baie. Pauzele între lecții sînt de 10 minute, insuficient pentru ca profesorii să ajungă dintr-un cabinet în altul sau chiar dintr-un bloc în altul.

O altă temere a părinților este că de la 15 septembrie școlile se vor închide și se va reveni la regimul de studii online, după cum i-au anunțat unii profesori. Solicitat de Noi.md să comenteze aceste zvonuri, reprezentanții Ministerului Educației ne-au relatat că acestea sînt speculații. "Noi nu am redeschis școlile, pentru ca să le închidem", au precizat funcționarii Ministerului.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load