Părinţii care-şi duc copiii la grădiniţile din Străşeni, revoltaţi

Părinţii care-şi duc copiii la grădiniţile din Străşeni, revoltaţi

Scandalul din Strășeni ia amploare. Sînt nemulțumiți nu doar părinții copiilor de la Grădinița nr. 5 din Strășeni. O problemă cu mîncarea ar fi și la Grădinița nr. 4 din oraș.


Copiii ar trebui să mănînce, la amiază și seara, aceleași produse - numai mazăre, ori numai varză. De cealaltă parte, responsabilii din domeniul sănătății publice spun că meniul actual este unul de zile mari.


Un copil este alergic la lapte, iar în loc de alte produse lactate, de la 1 aprilie bea ceai, a mărturisit mama acestuia, la adunarea părinților.


Directorul Agenţiei pentru Sănătate Publică i-a spus că într-adevăr, laptele trebuie să fie înlocuit cu iaurt sau chefir.


Despre calitatea produselor a vorbit şi secretarul de stat al Ministerului Sănătăţii, Boris Gîlca.


Directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică a declarat că în anul 2018, copiii din grădinița respectivă erau hrăniți cu multă pîine, zahăr și crupe.


Bucătarul grădiniței afirmă că mai schimbă meniul... cînd consideră de cuviință.


În luna decembrie trecut, premierul Pavel Filip a anunțat că în toate instituțiile de învățămînt din raionul Strășeni va fi implementat proiectul-pilot de alimentare. 


Potrivit proiectului, blocurile alimentare, cantinele, depozitele pentru păstrarea produselor trec în gestiunea unei companii din Lituania. Firma urmează să le renoveze și doteze cu utilajul necesar.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load