COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Părinţii, atenţionaţi să supravegheze cum îşi petrec copiii timpul în mediul online

Părinţii, atenţionaţi să supravegheze cum îşi petrec copiii timpul în mediul online

Pandemia i-a motivat pe abuzatori să-și perfecționeze metodele de exploatare sexuală a copiilor în mediul online, spun specialiștii CI La Strada Moldova.

Milioane de încercări de vizualizare online a conținuturilor ce reprezintă abuzuri sexuale ale copiilor au fost blocate pe durata perioadei de izolare. Zeci de mii de astfel de conținuturi au fost încărcate pe Internet de pe teritoriul Republicii Moldova. Cu toate acestea, în primul semestru al acestui an, specialiștii CI La Strada Moldova au înregistrat doar 36 de cazuri de acest fel.

Producerea conținuturilor interzise cu implicarea copiilor din Republica Moldova, pentru a fi încărcate și comercializate pe net, este o preocupare mai veche a specialiștilor din domeniu. În 2019, Linia Fierbinte a NCMEC a înregistrat 10 516 materiale de abuz sexual al copilului încărcate online din Republica Moldova. Indicatorii sînt comparabili cu cei raportați din Austria (10,217) sau Angola (10,163).


Pe lîngă creșterea drastică a numărului de cazuri de abuz și exploatare sexuală a copiilor în mediul online, experții din domeniu au constatat de la începutul acestui an o ajustare a metodelor de operare a abuzatorilor. Pe de o parte, aceștia au devenit mult mai „nerăbdători” în a aborda direct copilul, pe de altă parte, au apelat la tehnici de exploatare mai perfide, spun specialiştii.

Specialiștii Programului Copii reamintesc părinților, îngrijitorilor și pedagogilor că, în perioada de izolare și mai ales pe parcursul vacanței de vară, cînd copiii dispun de mult timp liber, să acorde mai multă atenţie asupra modului în care copiii îşi petrec timpul online.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load