COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Păriniții, nemulțumiți de reducerea programului de activitate al grădinițelor (VIDEO)

Păriniții, nemulțumiți de reducerea programului de activitate al grădinițelor (VIDEO)

Deși salută decizia autorităților de a redeschide grădinițele de la 1 septembrie, o mare parte dintre părinții se arată nemulțumiți de faptul că acestea nu vor activa în regim obșinuit.

Echipa de filmare a Noi.md a discutat cu oamenii în stradă despre noul program de activitate al instituțiilor preșcolare, în intervalul 8.30 – 15.30. Majoritatea mamelor ne-au declarat că nu vor avea cum să ia copiii de la grădiniă, în condițiile în care ambii părinți își încheie ziua de muncă la ora 18.00.

Alte intervevate au relatat că deși noul program le va crea inconveniențe, măsura este una necesară, dat fiine situația epidemiologică din țară și riscul sporit de îmbolnăvire în rîndul copiilor.


„Nu sînt bucuroasă pentru că nu putem să ieșim la lucru. Reiese că unul dintre părinți va trebui să stea acasă gărniță, iar unul să lucreze. La noi, în Moldova, nicăieri nu este așa lucru de 2- 3 ori pe zi, niciun patron nu intră în situație la mamele cu copii mici”, a relatat o intervievată.

„Înțeleg că părinții nu au cu cine lăsa copii, dar trebuie să intrăm în situație. Nu doar la noi asta se întîmplă, dar peste tot în lume”, a spus o alta.

„Este un grafic complet greșit pentru părinți care lucrează pînă la orele 18-20 seara. Nu toți au bunici. Cineva are posibilitatea să stea acasă, altcineva nu are. Reiese că unul dintre părinți trebuie să-și ia concediu ca să poată lua copilul”.

Mai multe opinii vedeți în reportajul video.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load