COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Părerea poporului despre coronavirus în Moldova (VIDEO)

Părerea poporului despre coronavirus în Moldova (VIDEO)

Locuitorii Moldovei sînt împotriva instituirii stării de urgență în tară.

Majoritatea locuitorilor din Moldova consideră drept inoportună introducerea stării de urgență în țară din cauza pericolului răspîndirii coronavirusului sau închiderea școlilor și grădinițelor de copii, spunînd că acestea ar fi măsuri exagerate.

În opinia lor, în situația actuală măsurile întreprinse de autorități sînt suficiente, iar apelurile opoziției de a întreprinde alte măsuri mai drastice fiind calificate drept politică și o încercare de a crea panică și a intimida societatea.

Acest lucru a fost comunicat de către cetățeni portalului Noi.md în cadrul unui interviu, comentînd situația privind coronavirusul în Moldova și măsurile de răspuns din partea autorităților.


Ei au menționat că nu introducerea stării de urgență în țară din cauza răspîndirii coronavirusului nu este necesară deoarece apelurile din partea unor persoane sînt politice, iar situația nu este atît gravă precum se vorbește.

„La noi chiar și la spitale medicii umblă fără măști. Introducerea situației de urgență în țară ar fi o măsură exagerată”, specifică persoanele chestionate.

Ei au atenționat că în situația actuală sînt necesare măsuri de precauție de bază, să se evite locurile aglomerate pentru a minimiza șansele de infectare.

„Cel mai probabil este vorba despre politică. Cred că deocamdată situația de urgență în țară nu este necesară deoarece orice om se îmbolnăvește. Există diferiți viruși, a fost gripa aviară, porcină etc. Cred că deocamdată nu are sens să se introducă starea de urgență. Ei doar sperie oamenii. Creează panică. Astfel de măsuri precum situația de urgență sînt nedorite, menționează respondenții.

Totodată ei recunosc că frica de coronavirus există, fiind insuflată în cea mai mare parte pe rețelele de socializare, internauții inspiră cetățenilor frică în postări și comentarii.

Unii dintre cetățenii chestionați pe străzile Chișinăului consideră drept logic faptul ca autoritățile Moldovei să consulte reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății pe marginea măsurilor ulterioare, să țină cont și să preia experiența țărilor care s-au confruntat cu problema răspîndirii coronavirusului, să examineze acțiunile lor în situații similare.

Totodată, moldovenii se arată convinși că la noi în țară nu există motive pentru panică și medicii sînt capabili să rezolve toate problemele existente.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load