COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Paradisul din nordul Moldovei, văzut prin obiectivul unui cunoscut fotograf

Paradisul din nordul Moldovei, văzut prin obiectivul unui cunoscut fotograf

Fotograful Roman Friptuleac ne surprinde cu o nouă serie de fotografii pitorești din Moldova.

De data asta putem admira Defileul Văratic din nordul țării, care este considerat drept un monument al naturii ce s-a format pe parcursul a cîteva sute de mii de ani. Defileul (sau Cheile) Văratic s-a format pe parcursul a cîteva sute de mii de ani, sub acțiunea rîulețului Ciuhureț, afluent al rîului Ciuhur, scrie diez.md

La bază, se află un masiv recifal de vîrstă badeniană și este constituit din schelete de corali, foraminifere, moluște, alge-litotamnii și alte organisme acvatice. În versanții recifului se află cîteva peșteri și grote artificiale.


Unele din ele, cum ar fi peștera „Căsoaia”, care are și un izvor, conțin urme ale oamenilor din paleolitic și eneolitic. Conform unor măsuri recente, obiectul are o suprafață de 21,3 ha și este administrat de Primăria satului Văratic.

Pe site moldovenii.md există o mulțime de informații utile care-i vor ajuta pe toți doritorii de a planifica și a petrece un weekend minunat în țara noastră. În special, aici sunt prezentate informații ample despre turismul în Moldova, sînt prezentate sfaturi pentru turiști, rute turistice, date despre perlele turistice și mănăstirile din Moldova.

Pe portalul moldovenii.md puteți găsi informații detaliate despre diferite zone geografice ale Moldovei, rezervații naturale, resurse acvatice, lumea vegetală și animală, monumente ale naturii, orașele și satele din Moldova.

Rămîne doar ca fiecare doritor să aleagă cea mai bună opțiune de odihnă și călătorie și să redescopere îndrăgita Moldovă!

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load