Panică la bordul unui avion de pe cursa Chișinău-Verona

Panică la bordul unui avion de pe cursa Chișinău-Verona

Clipe de groază pentru pasagerii de pe cursa Chișinău-Verona, operată de compania aeriană AirMoldova, după ce aeronava a fost nevoită să aterizeze pe Aeroportul din Chișinău la scurt timp după decolare.


Este vorba despre un Airbus A319-112 care a fost întors din zbor din cauza unor defecțiuni tehnice.


Solicitat telefonic, Dumitru Niculăiță, purtătorul de cuvânt al AirMoldova, a declarat pentru Today.MD că nava a trebuit să aterizeze, după ce a decolat spre Verona, din cauza unei fisuri apărute în parbrizul aeronavei.


„În timpul zborului s-a observat că a apărut o fisură în parbrizul aeronavei, iar pentru a nu pune siguranța pasagerilor, dar și a echipajului în pericol, nava a fost întoarsă din zbor. Cel puțin 20 de minute în urmă, nava a aterizat în siguranță pe Aeroportul Internațional Chișinău, iar toți pasageriii urmează să ajungă la Verona cu o altă aeronavă”, a precizat Niculăiță.


Reprezentantul companiei a ținut să adauge că mâine va fi pornită o anchetă internă pentru a stabili toate circumstanțele în care a apărut fisura în parbriz, iar ulterior vor reveni cu mai multe detalii despre acest caz.


Reamintim că nu este pentru prima dată când aeronavele companiei AirMoldova au probleme tehnice în timpul zborului, la decolare sau la aterizare.


Pe parcursul anului trecut au fost înregistrate mai multe cazuri cu implicarea aeronavelor companiei menționate mai sus, cum ar fi cel care a avut loc la începutul lunii iulie anul trecut, o altă  navă AirMoldova de tip Embraer 190/ER-ECB/ care a efectuat cursa 9U885 Chișinău-Verona, s-a defectat în timpul zborului și a fost întoarsă pe Aeroportul din Verona, unde s-a aflat timp de câteva luni.


Câteva săptămâni mai târziu, aeronava de pe cursa Chișinău - Atena la fel nu a putut decola de pe Aeroport din cauza defecțiunilor tehnice, iar înainte de acest incident o altă aeronavă a aceleiași companii a avut probleme la aterizare, după ce a făcut o pană de cauciuc pe Aeroportul Internațional Chișinău.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load