COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Pandemia de COVID-19 poate duce la modificări la Codul Muncii

Pandemia de COVID-19 poate duce la modificări la Codul Muncii

Pandemia de COVID-19 poate duce la modificări la Codul Muncii. Acesta ar putea avea un nou articol - "Telemunca", adică activitatea la distanţă, în alte locuri decît cele organizate de angajator.

Cu această propunere a venit Confederația Națională a Patronatului. Proiectul pune în albia legală toate condiţiile pentru ca angajaţii să poată activa oficial şi să primească salarii, transmite publika.md.

VLADISLAV CAMINSCHI, directorul executiv al CNPM: "Este o modalitate de prestare a muncii la distanţă, munca la distanţă şi nu numai la domiciliu, cu utilizarea echipamentului de activitate, calculatoare, diferite sisteme. Acest lucru poate să se întîmple, la solicitarea angajatului sau dacă este cazul, angajatorul poate să dispună acest lucru, cu acordul angajatului."

Potrivit autorilor iniţiativei, modificările propuse sînt aplicate cu succes în mai multe ţări. În regim de telemuncă pot activa angajaţii din mai multe domenii, precum IT, comerţ, învăţămînt privat şi jurnalism.

VLADISLAV CAMINSCHI, directorul executiv al CNPM: "Acestea îmbunătăţesc parametru, care se numeşte îmbinarea muncii cu viaţa familială. Aici este un subiect, la care Republica Moldova a mai adăugat puncte de avantaj pe planul internaţional. Acei care au copii acasă, părinţi bolnavi, ar putea să realizeze munca acasă."

Secretarul de stat de la Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Nelea Rusu, a declarat pentru postul nostru de televiziune că documentul urmează să treacă procedurile de consultări publice pentru îmbunătățiri, iar ulterior să fie prezentat Guvernului şi Parlamentului.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load