COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Pandemia ar putea zdruncina securitatea alimentară

Pandemia ar putea zdruncina securitatea alimentară

Incertitudinea în creștere din cauza COVID-19 umbrește previziunile agricole pe termen mediu.

Conform prognozei Agricole prezentate de Organizația pentru cooperare și dezvoltare economică (OCDE) și FAO (Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite) pentru anii 2020-2029, pandemia va duce în următorii cîțiva ani la reducerea cererii și ar putea zdruncina și mai mult securitatea alimentară.

În document se menționează că lupta la nivel mondial cu pandemia COVID-19 va crea o incertitudine fără precedent în lanțurile globale de aprovizionare alimentară și, potențial, va conduce la dificultăți pe piața forței de muncă, în industria emitentă de factori de producție, în producția agricolă, prelucrarea produselor alimentare, transport și logistică, precum și va determina schimbări în cererea de servicii alimentare și nealimentare.


Pe termen scurt, efectele economice și sociale ale pandemiei vor perturba perspectivele pe termen mediu, în general, pozitive în producția agricolă și consumul de alimente din lume.

Guvernele se confruntă cu dificultăți în elaborarea politicilor echilibrate, care ar lua în considerare nevoile urgente, cum ar fi lipsa forței de muncă, și ar crea condiții care să permită sectorului agricol să se recupereze după principiul "mai bine decît înainte".

Raportul comun "Prognoza agricolă OCDE-FAO pentru anii 2020-2029" trage concluzia că, în următorii zece ani, creșterea ofertei va depăși ritmul creșterii cererii, determinînd prețurile la majoritatea mărfurilor în termeni reali să rămînă la nivelul actual sau să scadă. În același timp, declinul provocat de COVID-19 al veniturilor disponibile în țările și gospodăriile cu venituri mici ar trebui să ducă la reducere a cererii în primii ani ai acestei previziuni și să afecteze și mai mult securitatea alimentară.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load