COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Pămîntul din Polonia de pe mormîntul eroului din Moldova a fost adus în satul său natal (FOTO)

Pămîntul din Polonia de pe mormîntul eroului din Moldova a fost adus în satul său natal (FOTO)

Pămîntul din Polonia de pe mormîntul lui Ion Soltîs, eroul Uniunii Sovietice a fost adus în satul său natal Cuzmin, raionul Camenca.

Despre acest lucru a anunțat pe canalul său telegram, prezentatoarea TV, Elena Levițkaia-Pahomova, menționînd că Ivan Soltîs "a revenit într-o mînă de pămînt".

Ea a subliniat că elevii de liceu după ceremonia oficială au rămas să asculte istoria căutării locului de înmormîntare a lui Ivan Soltîs, ceea ce vorbește despre faptul că eroii nu sînt străini, iar eroul Ivan Soltîs pentru ei este o persoană familiară.


"Un alt exemplu - capul local interzice folosirea cuvîntului "faptă" în legătură cu Eroul. "Nu trebuie de subestimat. Fapta este faptă". Muzeul local a primit noi exponate: documente despre traseul de luptă a lui Saltîs. Se spune că deja tot satul vorbește. Pentru ei acesta este un Eveniment. Pentru cercetași – la fel. Pentru ei, în principiu, istorii trecătoare nu există. Iar eu mă duc să scriu un scenariu de film. Nu poate fi transmis faptul cînd evenimentele au loc direct în cadru. Pas cu pas, apar noi detalii despre care nu se cunoștea anterior. Și acum spune-mi că nu există viață după moarte. Vania trăiește", a scris Levițkaia-Pahomova.

Ea și-a exprimat recunoștința față de colegii de la compania de televiziune Mir, ТСВ, Primul transnistrean pentru reflectarea evenimentului.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load