Palmieri și stele, dar fără apartamente. Locatarii au protestat la Primărie (VIDEO)

Palmieri și stele, dar fără apartamente. Locatarii au protestat la Primărie (VIDEO)

De patru zile protestează în fața Primăriei, însă fără efect. Este vorba despre locatarii unui complex locativ din sectorul Ciocana, care nu a mai ajuns să fie ridicat, iar oamenii, de zece ani, își așteaptă apartamentele.

Aceștia stau cîte două-trei ore sub geamurile primăriei, dar niciun responsabil nu coboară să le afle păsul. Purtătorul de cuvînt al primăriei Capitalei nu ne-a răspuns la telefon. Iar administratorul firmei care a preluat construcția susține că degrabă oamenii nu se vor muta în apartamente.


Doamna Iulia a procurat un apartament pentru fiica sa în complexul locativ, modern pe atunci, Palmieri și Stele. După ce a investit mii de euro în locuințe și a luat mai multe credite la bănci, acum femeia este nevoită să se înghesuie împreună cu fiica, soțul ei și nepoții într-un apartament mic, rămas în moștenire de la părinți.


Deoarece firma de construcție nu avea bani să termine lucrările, acum cîțiva ani toți locatarii au fost nevoiți să achite încă 50 de euro pentru fiecare metru pătrat, cumpărat anterior. Printre cei care au plătit acești bani este și Doamna Eugenia, care a procurat două apartamente: unul pentru fiul său și altul pentru fiică. Aceasta, însă, doar a băgat-o în datorii.


Oamenii spun că nu primesc apartamentele din mai multe motive. Unul ar fi că firma a început să construiască blocul pe un teren, ce era arendat de Uniunea Conducătorilor Auto. Pe acest caz, a fost inițiat și un dosar pentru escrocherie.


Contactat de TV8, reprezentantul uniunii a refuzat să comenteze situația. Am mers pe șantier, însă nici pomină de lucrări. Acestea au fost sistate acum doi ani, iar firma ce se ocupa de construcție se află în proces de lichidare și trebuie să transmită activele altei companii, la solicitarea locatarilor.


Administratorul firmei ce a preluat construcția blocului nu știe cînd imobilul ar putea fi dat în exploatare. Acesta spune că a propus oamenilor o nouă schemă de a acumula bani din oferirea spațiilor comerciale de la parter cu chirie. Asta pentru ca oamenii să nu mai fie impuși să mai dea bani pentru finalizarea blocului.


Locatarii spun că vor merge să protesteze în fața Guvernului și Președinției. Problemele blocului Palmieri și Stele au apărut acum cinci ani, cînd conturile întreprinderii au fost blocate din cauza datoriilor față de stat de peste 4 milioane de lei. Atunci, administratorii au creat o altă firmă pentru a finaliza construcțiile. Însă nici aceasta nu a reușit. În 2017, trei administratori ai firmelor au fost reținuți pentru escrocherie. Statul a organizat o licitație pentru a alege o altă companie și a numit un administrator nou.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load