Ostalep: De ce în școlile din Moldova nu se învață deloc despre nazismului românesc?

Ostalep: De ce în școlile din Moldova nu se învață deloc despre nazismului românesc?

În sistemul educațional moldovenesc, nu se învață deloc despre nazismul românesc și crearea unui ghetou evreiesc în Chișinău, deși aceste subiecte sînt importante pentru ca copiii să înțeleagă multe procese și pentru vaccinarea împotriva nazismului.

Această opinie a fost exprimată de directorul Institutului pentru studii diplomatice, politice și de securitate, fostul ministru adjunct al Afacerilor Externe, Valeriu Ostalep, transmite Noi.md.

"Una din multiplele pagini rușinoase ale istoriei noastre. Chișinăul sub ocupația românească și crearea de către fasciștii români a unui ghetou evreiesc în centrul orașului la 25 iulie 1941. Despre aceasta ar trebui să învețe toți copiii și generațiile următoare, pentru a înțelege diferite procese și a se vaccina împotriva nazismului. E suspect, dar din anumite motive acest subiect este ignorat total de sistemul nostru de "învățămînt". Oare de ce? P.S. Vă recomand să citiți textele originale din ziarele din acea perioadă pentru a vă convinge de adecvarea mentală a naziștilor români. Nu vă amintește de nimic?", a scris Valeriu Ostalep pe pagina sa socială.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load