COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Organizarea noului an de studii: Autoritățile examinează mai multe opțiuni

Organizarea noului an de studii: Autoritățile examinează mai multe opțiuni

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) examinează mai multe soluții privind organizarea noului an de studii 2020-2021, o hotărîre finală însă nu a fost luată.

Conducerea instituției spune că asigurarea sănătății copiilor/elevilor/studenților și cadrelor didactice reprezintă principalul obiectiv în toate acțiunile și deciziile sale.

În prezent, au loc consultări cu reprezentanții Ministerului Sănătăți și ai organelor locale de specialitate în domeniul învățămîntului, pentru a se stabili în ce condiții va fi reluat procesul de studii.


"Ministerul Sănătății urmează să se expună asupra recomandărilor privind măsurile de protecție, de organizare și menținere a spațiilor de studii, a programului școlar, completelor de clasă, condițiilor de distanțare fizică, de efectuare a triajului epidemiologic și de instruire a angajaților, ținînd cont de specificul activităților și de structura instituțiilor de învățămînt", se arată în nota informativă a ministerului.

Ministerul Educației îndeamnă la solidaritate, implicare și atitudine constructivă comunitatea educațională, societatea civila si mass-media.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load