COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Oraşul Soroca este în top după numărul de infectări cu Covid-19

Oraşul Soroca este în top după numărul de infectări cu Covid-19

Autorităţile locale din toată Republica Moldova sînt în alertă. La Soroca a fost instituită Comisia pentru Situaţii Excepţionale care a examinat situaţia epidemiologică. Oraşul Soroca este în top după numărul de infectări cu Covid-19. sînt confirmate deja 5 cazuri.

Pentru a stopa răspîndirea virusului, autorităţile au decis sistarea activităţii tuturor transportatorilor de pe raza raionului Soroca. Mai mult, sînt închise pieţele şi centrele comerciale. Este sistat traficul prin punctele de trecere a frontierei cu Ucraina: Soroca – Ţekinovca, Vasilcău – Velikaia Kosniţa, Cosăuţi – Iampol. Pot intra doar persoanele domiciliate sau cu permise de şedere pe teritoriul Republicii Moldova. În pofida măsurilor luate, autorităţile spun că mai sînt cetăţeni iresponsabili care ignoră cu bună ştiinţă restricţiile impuse temporar pentru a stopa răspîndirea virusului.

„Problema este ca oamenii nu vor sa constientizeze problema in stoparea epidemiei. Mai ales oamenii in etate nu vor sa se conformeze, merg la oficii postale pentru pensii sau alocatii sociale”, a spus SVETLANA PĂUNESCU, preşedinte, Comisia pentru Situaţii Excepţionale Soroca.

Pe lîngă restricţiile impuse, autorităţile au trecut la dezinfectarea locurilor publice, în special parcurile şi terenurile de joacă pentru copii.

„Totodata, merge masina speciala care stropeste drumurile si orasul cu clor. Concentratul e mare ca sa scapam de infecti”, a declarat ALEXEI PĂTRAŞCU, şeful Secţiei de Înverzire şi Amenajare a Teritoriului, Soroca.

În ultimele zile, aproape 300 de persoane din Soroca au venit din afara Republicii Moldova şi sînt monitorizate la domiciliu. Dintre acestea, 123 sînt revenite din Italia.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load