TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Opt procurori, amendați pentru că au depus tîrziu declarațiile de avere și interese

Opt procurori, amendați pentru că au depus tîrziu declarațiile de avere și interese

Inspectoratul de integritate al Autorității Naționale de Integritate (ANI) a verificat pînă acum peste 300 de declarații de avere și interese personale, pentru 2018, ale procurorilor, adică aproximativ jumătate din cele depuse.

În rezultat, inspectorii s-au autosesizat în 44 de situații, urmare cărora urmează să fie inițiate controale ale averilor și intereselor personale. La baza autosesizărilor a stat depunerea tardivă a declarației, precum și lipsa unor date din declarația de avere și interese personale pentru anul 2018, transmite bizlaw.md.


Prin urmare, au fost inițiate opt cauze contravenționale privind depunerea tardivă a declarației, două amenzi fiind deja achitate.

Verificările au fost efectuate în baza Dispoziţiei Preşedintelui ANI, care prevede controlul declaraţiilor de avere şi interese personale depuse de către subiecţii declarării pentru anul 2018 (deputaţi, miniştri, judecători, procurori, etc).

Amintim că, în prima jumătate a lunii august, prin sistemul aleatoriu, inspectorilor le-au fost repartizate spre verificare aproape 700 de declarații anuale de avere și interese ale procurorilor.

ANI precizează că date suplimentare privind rezultatele controalelor celorlalte declarații ale procurorilor vor fi prezentate în săptămînile ce urmează.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load