Opt orașe din țară vor fi modernizate cu ajutorul Poloniei

Opt orașe din țară vor fi modernizate cu ajutorul Poloniei

Opt orașe din Republica Moldova vor beneficia de proiecte de modernizare urbană finanțate de Guvernul Poloniei.


Bugetul alocat în acest sens este de peste 12 milioane de lei. Scopul proiectelor este de a spori cooperarea socială, economică și teritorială a țării, prin crearea unui sistem eficient de susținere a dezvoltării locale. 


Potrivit Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, proiectele reprezintă o continuitate acelor șase proiecte-pilot care deja au fost implementate în anul trecut în orașele Bălți, Cimișlia, Comrat, Edineț, Ocnița și Ungheni cu un buget total de peste 11 milioane de lei.


„În cadrul proiectului, au fost desfășurate mai multe activități orientate spre îmbunătățirea sistemului de implementare a politicii de dezvoltare  regională în Republica Moldova”, a susținut ministrul Investițiilor și Dezvoltării Economice al Republicii Polonia, Jerzy Kwieciński, în cadrul Conferinței internaționale „Revitalizarea Urbană în Republica Moldova”.


Totodată, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc a declarat că „Guvernul Republicii Moldova a beneficiat de un suport considerabil din partea partenerilor Europeni în vederea modernizării țării, dezvoltării socio-economice și creării condițiilor decente de trai pentru cetățeni. Acest suport este vizibil și resimțit pe întreg teritoriul țării, iar oamenii simpli apreciază cu satisfacție schimbarea care se realizează cu acest suport”.


Memorandumurile de înțelegere ce asigură implementarea proiectelor au fost semnate ieri, 11 aprilie de către autoritățile din Republica Moldova și cele din Polonia în cadrul Conferinței internaționale „Revitalizarea Urbană în Republica Moldova”.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load