TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Opt din zece moldoveni nu își cumpără haine și încălțăminte online

Opt din zece moldoveni nu își cumpără haine și încălțăminte online

Agenția Magenta Consulting a întocmit în baza studiilor sociologice proprii și a altor date un portret al unui cetățean mediu din Moldova în 2019.

Populația Moldovei este în continuă scădere, deși Bulgaria a devenit țara în care populația scade cel mai rapid. Conform recensămîntului din 2014, populația Moldovei constituie 2.998.235 persoane. Vîrsta medie a unui locuitor al țării este de 37,6 ani. 62 la sută locuiesc în orașe. 48 la sută din populație sînt bărbați, 52 la sută sînt femei, relatează esp.md.


Opt din zece cetățeni moldoveni nu cumpără haine și încălțăminte online. 55 la sută intră pe Internet o dată pe săptămînă sau mai des.

68 la sută din cei chestionați au calificat Facebook drept cea mai populară rețea de socializare, 66 la sută preferă Odnoklassniki, Instagram se bucură de popularitate printre 27 la sută din respondenți.

41 la sută dintre adulții din Moldova spun că nu folosesc Internetul deloc. În același timp, 16 la sută dintre moldoveni joacă jocuri online, dintre care 5 la sută joacă zilnic.

Doar 20 la sută dintre moldoveni practică sportul zilnic, 63 la sută - nu fac deloc sport. Nouă din zece moldoveni merg la biserică de Paști, 98 la sută sărbătoresc această sărbătoare, iar 48 la sută susțin că se roagă zilnic.

O treime dintre moldoveni citesc presa scrisă și preferă să meargă personal la magazin. Cînd este vorba de produse alimentare, peste 50 la sută citesc eticheta pe cel puțin unele produse.

Opt din zece cetățeni beau ceai zilnic, 51 la sută beau cafea cel puțin o dată pe zi.

90 la sută dintre moldoveni într-o măsură sau alta se consideră patrioți. Tendința spre patriotism crește odată cu vîrsta. Se consideră patrioți 53 la sută dintre persoanele de la 18 la 29 de ani, 64 la sută - de la 30 la 49 de ani și 71 la sută din cetățenii peste 50 de ani.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load